Massage är bra grejer!

Hejsan alla läsare i Halmstad, idag ska vi prata lite om massage faktiskt.

Som ni kanske vet har jag förespråkat massage tidigare här på bloggen och det beror helt enkelt på att det är såpass bra metod som kan hjälpa till vid en rad olika besvär och problem.

Vilka är fördelarna med massage? Det finns så många fördelar! De sträcker sig från behandling av specifika tillstånd till stresslindring, avslappning, bättre sömnkvalitet osv.

Fördelarna med massage är så många att det skulle ta väldigt lång tid att räkna upp dem alla här! Generellt sett får dock de flesta människor någon form av fördel av att få regelbunden massage. De känner sig avslappnade och stressfria efteråt – vilket alltid är bra! Dessutom kan det i vissa fall faktiskt ge omedelbara effekter på kroppen som håller i sig i flera dagar.

– Minskar stress, ångest eller depressionssymptom

– Förbättrar humöret genom att frigöra endorfiner, kroppens naturliga kemikalier för att må bra

– Ökar cirkulationen av blod och lymfatiska vätskor (vätskan runt kroppens celler)

– Stimulerar nervsystemet och hjälper till att återställa balansen i kroppen.

– Löser muskelspänningar eller stramhet som ofta uppstår vid skador eller upprepad användning

– Hjälper till att minska återhämtningstiden efter intensiv träning

– Minskar bildningen av ärrvävnad efter en skada/sår/operation etc.

Så jag hoppas att du nu förstår hur viktig massage är! Det känns inte bara bra utan hjälper också din fysiska hälsa. Så om du känner dig stressad ellerom du är spänd och vill ha lite lindring, varför inte boka en tid för en behandling?

Det var allt jag hade att förmedla den här gången, nu får ni alla ha en fortsatt fin dag så hörs vi snart igen. Ta hand om er!

PS. Glöm inte att hålla utkik här på bloggen efter fler inlägg, jag försöker uppdatera så ofta jag kan så att ni läsare har någonting att se framemot. Ha det bra nu!